Uutiset

14.1.2018Boondoclandissa elon merkkejä!Lue lisää »8.8.2016Vihdin syksyssä soi Southern Rock!Lue lisää »10.3.2015Big News!Lue lisää »

Tulevat keikat

22.9.2018
Kotibaari
Lohja

Uusimmat kuvat

hanko_2012_060
Share |

Eteläistä rockia läntiseltä Uudeltamaalta

Boondoc Band on todellinen kunnianosoitus syvän etelän suurille nimille, kuten Doc Holliday, Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet etc.

Näiden bändien ohjelmistoa kuullaankin runsaasti myös Boondoc Bandin keikkasetissä, joka ei taatusti jätä yleisöä kylmäksi. Boondoc Bandin keikalla termostaatti on aina täysillä, oli vuodenaika mikä hyvänsä!

Historia

Boondoc Band sai alkunsa vuonna 2000, jolloin siihen mennessä lähes kymmenen vuotta etelän rockia Breezy Bird - yhtyeessä soittanut Petri Viiri ja Juha Salonen päättivät kasata yhteisiin Southern-suosikkeihinsa keskittyvän kokoonpanon. Yhtyeen musiikillinen linja oli alusta asti hyvin selkeä ja kun mukaan saatiin Saku Jokiranta bassoon sekä Pate Vihanto rumpuihin toiminta saattoi alkaa.

Vuosien varrella miehistö Peten ja Juhan ympärillä on vaihdellut, mutta perustajiensa selkeän vision ja tyylisuunnalle omistautumisen ansiosta Boondoc Band on koko ajan säilyttänyt tunnistettavan soundinsa ja yleisö on voinut luottaa saavansa bändin keikoilta juuri sitä mitä on tullut hakemaan: Perinteitä kunnioittavaa, taidolla ja antaumuksella esitettyä klassista Southern Rock'n'Rollia!

Vuonna 2004 yhtyeeseen liittyivät mukaan genrelle hyvin tärkeät taustalaulajat: Stiina Airio viihtyi bändissä parisen vuotta, mutta hänen kanssaan samaan aikaan aloittanut Erika Westrén-Doll puolestaan tuli jäädäkseen ja on tänäkin päivänä elintärkeä osa Boondoc Bandia.

Vuodesta 2007 lähtien Boondocissa ovat usein olleet mukana Breezy Bird - muusikot Mikko Lund rummuissa ja Jartsa Tuovinen bassossa. Vastavuoroisesti Pete on koko ajan toiminut edelleen kitaristina myös Breezy Birdissä ja Juhakin vuodesta 2003 alkaen. Vuosien varrella Boondoc Bandissa on rumpuja soittanut myös Karri Kerkelä.

Nyt kokoonpanoksi on siis vakiintunut Peten, Juhan ja Erikan rinnalle Mika "Silli" Silventoinen rumpuihin sekä Jan "Smöde" Smedberg bassoon. Silli soittaa BB:n lisäksi myös Rokker Boxx - yhtyeessä ja Smöden historiasta löytyy mm. sellaisia bändejä kuin The Horny Four, Monaco, Boppin' Pete & Big Bang sekä Mike Westhues Band. Pete ja Smöde pyörittävät lisäksi Boondoc Bandin ohella Canned Feat-trioa.

Bändi itse uskoo nykyisen kokoonpanon muodostuvan pitkäikäiseksi ja klassisen Southern rockin ystäville onkin edelleen jokaisella Boondoc Bandin keikalla luvassa tuhti kattaus juuri "sitä itseään"!!